Muzieknieuws

Ed Sheeran werkte al aan zijn James Bond-nummer toen hij werd vervangen door Billie Eilish

foto: ANP / Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran werkte al aan zijn James Bond-nummer toen hij werd vervangen door Billie Eilish

In een recent interview legt Ed Sheeran uit dat hij al was begonnen met het schrijven van zijn James Bond-nummer toen hij werd vervangen door Billie Eilish.

In 2017 had Sheeran een afspraak staan met James Bond-producer Barbara Broccoli om te praten over het schrijven van het officiële nummer voor de meest recente film van James Bond. Danny Boyle, die met Sheeran werkte aan de film Yesterday (2019), maakte destijds een grote kans om de 25e Bond-film te regisseren (hij stopte later vanwege 'creatieve meningsverschillen', waarbij Cary Joji Fukunaga de rol overnam).

'Ik kan niet doen alsof het geen pijn deed'

Tijdens een bezoek aan That Peter Crouch Podcast legt Sheeran uit: "Ik was zo dichtbij om het nieuwe nummer van James Bond te mogen schrijven, maar toen veranderden ze van regisseur, veranderden scripts en dat was het allemaal." Hij vertelt verder: “Ik was net begonnen met schrijven. Ik ga niet doen alsof het geen pijn deed om het niet te doen."

De 31-jarige ster is er echter nog steeds van overtuigd dat hij in de toekomst de kans zal krijgen om een James Bond-nummer te schrijven: "Ik denk dat je uiteindelijk als Engelse zanger(es) een Bond-nummer moet doen. Als ze mij zouden vragen dan zeg ik ja natuurlijk."

Misschien over 10 jaar...

In een interview in 2014 tijdens de BBC Music Awards in Londen sprak Sheeran al over het schrijven van een James Bond-nummer, maar gaf destijds aan dat hij misschien niet de juiste artiest is. "Ik zou dolgraag een James Bond-nummer willen maken, maar kun je het je voorstellen? Ik ben gewoon niet geboren met de James Bond-stem. Je weet maar nooit - ik sluit het niet uit. Misschien over 10 jaar, als mijn ballen zijn ingedaald." Zal hij de volgende soundtrack mogen schrijven? Wie weet...

Luister hieronder naar het nummer van Billie Eilish geschreven voor de meest recente James Bond-film No Time To Die:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit zijn de drie beste Bond titelsongs volgens NPO Radio 2 luisteraars

In Jan-Willem Start Op! spraken we onlangs met James Bond-kenner Jasper Hartog. Voor hem is You Only Live Twice de allermooiste Bond titelsong. Maar NPO Radio 2 luisteraars hebben andere favorieten. In de ochtendshow stemden ze massaal op een eigen top 3. Je leest 't hier.

Ster advertentie
Ster advertentie