Muzieknieuws

Paul Simon kondigt nieuw album Seven Psalms aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Simon kondigt nieuw album Seven Psalms aan

Paul Simon brengt zijn eerste nieuwe album in vijf jaar tijd uit. De Amerikaanse songwriter brengt in mei zijn vijftiende soloplaat Seven Psalms uit.

Hoewel Paul Simon gepensioneerd leek te zijn als muzikant, keert de 81-jarige songwriter tóch terug met nieuwe muziek. Op 19 mei brengt hij zijn vijftiende soloalbum Seven Psalms uit.

De plaat bestaat uit zeven volledig akoestische nummers, die samen een doorlopende compositie vormen. Religie vormt, zoals de albumtitel al doet vermoeden, een belangrijk onderwerp op het album. "Dit hele stuk is een discussie die ik met mezelf voer over geloven of niet", vertelt Simon over Seven Psalms.

Droomwereld

De songwriter legt uit hoe het project al een paar jaar brouwt in zijn hoofd. "Op 15 januari 2019 had ik een droom waarin een stem zei: 'Je werkt aan een stuk dat Seven Psalms heet'", vertelt Simon. "De droom was zo sterk dat ik uit bed kwam om het op te schrijven, al had ik geen idee wat het betekende. Geleidelijk kwam er steeds meer informatie binnen. Ik werd twee of drie keer per week tussen half vier en vijf uur 's nachts wakker met woorden in mijn hoofd. Die begon ik op te schrijven en samen te voegen."

Met Seven Psalms probeert Simon je als luisteraar in een trance te brengen, vervolgt hij: "Als je bereid bent om je in een droomwereld te begeven, dan ben je bereid om niet meer oordelend te denken."

Bekijk hieronder de video waarin Simon Seven Psalms aankondigt, en al een paar flarden van nummers laat horen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Seven Psalms vormt het eerste nieuwe werk van Simon sinds In the Blue Light uit 2018, een plaat die bestond uit nieuwe versies van nummers die hij eerder schreef. Zijn laatste album met volledig nieuw materiaal was Stranger to Stranger uit 2016.

Paul Simon in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Paul Simon veertien keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000: acht keer met Simon & Garfunkel en zes keer als soloartiest. Zijn hoogste notering is voor The Sound of Silence op plek 37. Opvallend genoeg staat de cover van Disturbed nog hoger: die vinden we op plek 18.

Ster advertentie
Ster advertentie