Muzieknieuws

Neil Young na bijna vier jaar terug op de bühne

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Neil Young na bijna vier jaar terug op de bühne

Bezoekers van een mars voor oerbossen in Canada werden zaterdag blij verrast door een speciaal optreden van Neil Young. Voor het eerst sinds september 2019 stond Neil Young op het podium.

Neil Young speelde twee songs tijdens zijn korte optreden in Victoria in British Columbia: Comes a Time en zijn bekendste nummer Heart of Gold. Met het parlementsgebouw van de provincie op de achtergrond laat Young weten dat hij er alleen maar is 'voor de bomen'. "Het zijn kostbare dingen, die oude bomen. Ze laten ons de kracht van de natuur zien op momenten dat onze tijden moeilijk zijn", zegt Young alvorens het eerste nummer in te starten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen optredens tijdens corona

De afgelopen drie jaar weigerde Neil Young optredens te geven, omdat hij niet wilde dat fans zich vanwege corona onveilig zouden voelen. "Het is mij het risico niet waard om iemand in levensgevaar te brengen omdat diegene muziek wilde horen en met vrienden wilde zijn", zei de Canadees daarover. Vorig jaar liet hij zijn muziek van Spotify halen, omdat de streamingdienst ruimte biedt aan de controversiële podcast van Joe Rogan, die de werking van coronavaccins regelmatig in twijfel trekt. Vooralsnog zijn er geen nieuwe concerten van Neil Young aangekondigd.

Neil Young in de NPO Radio 2 Top 2000

In de NPO Radio 2 Top 2000 is Neil Young al sinds jaar en dag een vaste waarde. In 2022 bestaat zijn aanwezigheid uit zes noteringen, waarvan Heart of Gold op 324 de hoogste is.

Ster advertentie
Ster advertentie