Muzieknieuws

Muziek Neil Young verdwijnt van Spotify na conflict over podcast Joe Rogan

  1. Nieuwschevron right
  2. Muziek Neil Young verdwijnt van Spotify na conflict over podcast Joe Rogan

De muziek van Neil Young is niet meer te beluisteren via Spotify. De Canadese zanger kan zich niet vinden in de uitspraken van Joe Rogan in zijn podcast, die door de streamingdienst wordt uitgegeven.

Young publiceerde eerder deze week een open brief waarin hij aangaf dat Spotify moet kiezen tussen zijn muziek en de podcast van Joe Rogan. De zanger vindt dat de streamingdienst via de podcast van de Amerikaanse presentator valse feiten verspreidt over het coronavirus.

"Spotify is het thuis geworden van levensbedreigende desinformatie over covid", laat Young weten. "Leugens die worden verkocht voor geld." De muziek van de Canadees is inmiddels verdwenen van de populaire streamingdienst. Zo'n zes miljoen mensen luisteren maandelijks naar de albums van Young op Spotify, zoals Harvest en On the Beach.

Joe Rogan Experience

In zijn podcast The Joe Rogan Experience heeft de Amerikaanse presentator regelmatig de werking van coronavaccins in twijfel getrokken. Daarnaast promoot hij een geneesmiddel tegen parasieten als mogelijke behandeling van covid.

The Joe Rogan Experience is een van de populairste podcast ter wereld. De presentator sloot in 2020 een deal met Spotify om de afleveringen uitsluitend op de streamingdienst te publiceren. Daarmee heeft Rogan naar verluidt honderd miljoen dollar verdiend.

Meer protesten

Overigens is Young niet de enige die in actie komt tegen de valse informatie die Rogan verspreidt in zijn podcast. 270 wetenschappers en mensen uit de medische wereld stuurden deze maand al een open brief naar Spotify, waarin ze het bedrijf oproepen om actie te ondernemen tegen de presentator.

Naast zijn standpunten over het coronavirus, kwam Rogan in het verleden al vaker in opspraak. Nadat hij transfobische grappen en opmerkingen maakte in zijn podcast, werd er door personeel van Spotify een protest georganiseerd. CEO Daniel Ek kwam in 2021 flink onder vuur te liggen vanwege zijn beslissing om de afleveringen waarin Rogan die uitspraken deed niet te verwijderen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Neil Young in de NPO Radio 2 Top 2000

Neil Young is nog wél te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De zanger stond in 2021 zes keer in de lijst, met Heart of Gold (317) als hoogste notering.

Ster advertentie
Ster advertentie