Muzieknieuws

Duran Duran covert Talking Heads en The Rolling Stones op Danse Macabre

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Duran Duran covert Talking Heads en The Rolling Stones op Danse Macabre

Duran Duran brengt een album met Halloweenthema uit. Op Danse Macabre staan naast nieuwe eigen nummers ook covers van onder anderen de Talking Heads, The Rolling Stones en Billie Eilish.

De band rond Simon Le Bon brengt Danse Macabre op vrijdag 27 oktober uit - op de 65ste verjaardag van de zanger én een paar dagen voor Halloween. Op het album staan drie nieuwe tracks van Duran Duran, herinterpretaties van oude nummers en covers. Zo maakt Duran Duran eigen interpretaties van Psycho Killer van de Talking Heads (waarop de band wordt bijgestaan door Måneskin-bassist Victoria De Angelis), Bury a Friend van Billie Eilish, Paint it Black van The Rolling Stones en Ghost Town van The Specials.

De duisternis in het licht

Een van de drie nieuwe eigen nummers is titeltrack Danse Macabre, die nu al te beluisteren is. "Het nummer viert het plezier en de gekte van Halloween", vertelt toetsenist Nick Rhodes erover. "Het idee kwam voort uit een show die we in Las Vegas speelden op 31 oktober 2022."

"We besloten om de kans te grijpen om een uniek, speciaal evenement te creëren", vervolgt Rhodes. "Het was onmogelijk om niet toe te geven aan de verleiding van glorieuze gothic beelden, voorzien van een duistere soundtrack vol horror en humor."

De toetsenist geeft aan dat Halloween perfect matcht met Duran Duran. "Emotie, stemming en stijl hebben altijd in het DNA van Duran Duran gezeten", legt Rhodes uit. "We zoeken naar licht in de duisternis en naar duisternis in het licht, en voor mijn gevoel hebben we de essentie daarvan weten te vangen in dit project."

Beluister Danse Macabre hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duran Duran in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Duran Duran 3 keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Ordinary World op plek 802 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie