Muzieknieuws

Krezip viert de verjaardag van Koningin Máxima met albumrelease

foto: Joy Hansson
  1. Nieuwschevron right
  2. Krezip viert de verjaardag van Koningin Máxima met albumrelease

Hiep hiep hoera! Koningin Máxima mag vandaag 53 kaarsjes uitblazen. Krezip brengt op deze heugelijke dag – niet bij toeval – hun nieuwste plaat uit. En de band laat Music For Máxima natuurlijk ook aanbieden bij hun muze.

Krezip schrijft nieuwe songs nadat de band wordt gevraagd om muziek te maken voor de dramaserie Máxima. In deze zesdelige serie wordt het verhaal verteld van onze koningin: van haar leven in Argentinië, de eerste ontmoeting met Willem-Alexander in Sevilla tot aan het trouwen en de politieke onrust die dat vanwege het verleden van haar vader veroorzaakte.

Music For Máxima

"Het was heerlijk om in de huid van Máxima te kruipen en haar gevoelens en emoties te vertalen via onze muziek", vertelt Jacqueline Govaert tegen RTL Boulevard. In het radioprogramma WAKKER! van Omroep Brabant vertelt de zangeres dat haar band jaren geleden al is gevraagd aan te haken bij het project. "Het is al een tijdje gaande. We zijn vanaf het begin bij de opnames betrokken. We mochten meedenken waar een song van ons in de aflevering paste." De Tilburgse band tovert voor elke aflevering een track uit hun muzikale mouw, schrijft ook een titelnummer en levert nog drie speciale pianoversies aan. En zo rolt uit dit project een compleet album: Music For Máxima.

Op 12 april was Krezip te gast bij Jan-Willem Start Op! waar ze Attention – het nummer dat later wordt uitgeroepen tot TopSong - live speelden. Kijk hieronder mee terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister mee!

Music For Máxima is vandaag, samen met de laatste aflevering van de serie, uitgekomen. Het album kun je verkrijgen op zowel CD als Koninklijk gekleurd vinyl. En natuurlijk hebben wij de plaat hieronder voor je klaargezet!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie