Muzieknieuws

The Black Keys pakken TopSong met vertrouwde bluesrockplaat Wild Child

foto: Jim Herrington
  1. Nieuwschevron right
  2. The Black Keys pakken TopSong met vertrouwde bluesrockplaat Wild Child

Wild Child is het eerste geluid van Dropout Boogie, het aankomende nieuwe album van The Black Keys. Wild is de TopSong zeker, maar het is vooral weer een vertrouwde bluesrockplaat zoals we van ze gewend zijn. En dat smaakt naar meer!

Binnen nog geen drie minuten blazen The Black Keys je van je sokken. Wild Child is een groovy rocknummer dat je na enkele seconden pakt met de strakke drums en herkenbare stem van Dan Auerbach. De track is de eerste single van Dropout Boogie, dat wordt verwacht op 13 mei. Het is daarmee de opvolger van Let's Rock uit 2019 (en coveralbum Delta Kream uit 2021).

Videoclip met een knipoog

Wie The Black Keys al langer kent, herinnert zich vast de legendarische videoclip van Lonely Boy. Met geen mogelijkheid gaat de band dit succes evenaren, maar voor Wild Child doen ze wel een poging. In de clip spelen bandleden Dan Auerbach en Patrick Carney zichzelf, verkleed als conciërge en toezichthouder op een middelbare school, vol met, laten we het netjes houden.. vervelende studenten. Een dikke vette knipoog naar 'de jeugd van tegenwoordig'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Black Keys in de Top 2000

In 2021 staat het duo drie keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Little Black Submarines, Lonely Boy en Gold On The Ceiling staan op nummer 645, 1127 en 1722. Benieuwd naar de hele lijst? Bekijk hem hier.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Wild Child of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie