Podcast

Blokhuis de Podcast: Over de muzikaliteit van The Black Keys, meesterproducer Dan Auerbach en een vete tussen Black en White

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: Over de muzikaliteit van The Black Keys, meesterproducer Dan Auerbach en een vete tussen Black en White

Deze week vormen The Black Keys de rode draad in Blokhuis de Podcast! Het duo kondigde vorige week aan dat in mei hun elfde studioalbum uitkomt, en kwam met de eerste single. Voor Leo Blokhuis reden om in zijn podcast dieper in te gaan op het Amerikaanse bluesrockduo.

The Black Keys is een aparte band, in vele opzichten. Twee eigenzinnige mannen voor wie de term no nonsense lijkt te zijn uitgevonden. Ook de verhouding tussen de twee heren is opmerkelijk: de één drumt, de ander – Dan Auerbach - doet eigenlijk al overige werk. Hij is het muzikale genie van The Black Keys. In de podcast stelt Leo je ook voor aan zijn beste werk buiten The Black Keys: als producer, ontdekker en solomuzikant.

Rondom The Black Keys is ondertussen ook vaak gedoe. Er zijn spanningen in de band over het eerste soloproject van Auerbach en de band heeft een vete met de White Stripes. Jack White is van mening dat de muziek van The Black Keys teveel op zijn muziek lijkt en vertelt Rolling Stone daarover: “Ik hoor soms tv-commercials en dan denk ik: ha, dat is een rip off van mijn muziek. De helft van de keren is het dan iets van The Black Keys.” Of het goed is gekomen tussen White en Black? Je hoort het in de podcast!

Nieuwe muziek van Florence and the Machine en Wouter Planteijdt live

In de nieuwste Blokhuis de Podcast uiteraard ook het beste materiaal dat net is uitgekomen. Zo komen Father John Misty en Florence and the Machine voorbij, en is er aandacht voor Eamon – die twintig jaar geleden een grote hit had met Fuck It, maar deze week een nieuwe single uitbracht. Verder is er livemuziek van Wouter Planteijdt, zanger en gitarist van de in de jaren ’90 succesvolle groep Sjako!, en duiken we dieper in de muziek uit Portugal.

Dienstmededeling: Vanaf vandaag is Blokhuis de Podcast niet langer op maandag, maar op dinsdagochtend te vinden in je favoriete podcastapp.

#10 - The Black Keys, Wouter Planteijdt (live). muziek uit Portugal, Father John Misty en Eamon (S03)

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie