Muzieknieuws

Pixies kondigt drie optredens in Paradiso aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pixies kondigt drie optredens in Paradiso aan

Pixies heeft drie concerten in Paradiso aangekondigd. De alternatieve rockpioniers staan in maart 2024 in de Amsterdam, waar ze twee albums integraal spelen.

De band rond Black Francis, bekend van tracks als Debaser en Where Is My Mind, heeft op dinsdag de nieuwe tourplannen bekendgemaakt. Tijdens die concertreeks richt Pixies zich op de albums Bossanova (1990) en opvolger Trompe Le Monde (1991). De tour heeft drie optredens in Amsterdam, waar de band op 20, 21 en 22 maart 2024 in Paradiso optreedt. De voorverkoop voor de shows start op vrijdag 9 juni om 10.00 uur.

Bossanova en Trompe Le Monde waren de opvolgers van Doolittle, het album waarmee Pixies bewees een van de beste alternatieve rockbands ter wereld te zijn. Tijdens de aankomende tour zal de Amerikaanse band de twee albums, met nummers als Velouria, Dig for Fire en Planet of Sound, integraal spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pixies gaf dit jaar ook drie optredens in Nederland. De band stond in maart in De Oosterpoort, Amare en TivoliVredenburg. Tijdens die tour stond het in 2022 verschenen album Doggerel centraal.

Pixies in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Pixies één keer in de NPO Radio 2 Top 2000, met Where Is My Mind op plek 896.

Ster advertentie
Ster advertentie