Muzieknieuws

Metallica speelt Master of Puppets met Stranger Things-acteur Joseph Quinn

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Metallica speelt Master of Puppets met Stranger Things-acteur Joseph Quinn

De leden van Metallica verwelkomden tijdens een jamsessie backstage op het Lollapalooza-festival een nieuwe gitarist: Stranger Things-acteur Joseph Quinn. "We hebben een aankondiging: Metallica bestaat nu uit vijf leden", zei Lars Ulrich achteraf.

In het onlangs verschenen vierde seizoen van Stranger Things had Metallica-klassieker Master of Puppets een prominente rol. Eddie Munson, het door Joseph Quinn gespeelde personage in de serie, speelt het nummer op een gitaar tijdens een van de belangrijkste scènes.

Op het Amerikaanse Lollapalooza-festival ontmoette de Britse acteur de bandleden voor het eerst. "Bedankt dat we jullie nummer mochten gebruiken", zei hij tegen de leden, "ik voel me verbonden met jullie." Metallica-frontman James Hetfield, die aangaf liefhebber van Stranger Things te zijn, bedankte de acteur omdat hij het nummer recht had aangedaan.

Jamsessie

Na het gesprek nodigden de Metallica-leden Quinn uit voor een backstage jamsessie op het festival, waar ze samen Master of Puppets speelden. Dat ging de acteur goed af: drummer Lars Ulrich gaf achteraf aan dat Metallica voortaan uit vijf leden bestaat.

Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de hitlijsten dankzij Stranger Things

Het laatste seizoen van Stranger Things is niet alleen een hit op tv-schermen. De release van de nieuwe afleveringen van de serie, die zich in de jaren 80 afspeelt, zorgde voor een enorme opleving voor muziek uit het decennium. Zo bereikte Running up that Hill van Kate Bush na 37 jaar de nummer 1-positie in de hitlijsten in Groot-Brittannië en de VS.

Ook Metallica scoort dankzij de nieuwe afleveringen. Na het uitbrengen van de slotafleveringen bestormde ook Master of Puppets, de titeltrack van het album uit 1986, de hitlijsten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Master of Puppets in de NPO Radio 2 Top 2000

Ook zonder Stranger Things scoorde Master of Puppets in 2021 al uitstekend in de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer van Metallica, een van de elf noteringen voor de band, stond tijdens de afgelopen editie op plek 65 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie