Muzieknieuws

Duizend muzikanten spelen Paradise City van Guns N' Roses

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Duizend muzikanten spelen Paradise City van Guns N' Roses

Paradise City van Guns N' Roses is gecoverd door Rockin' 1000, het collectief dat klassieke rocktracks speelt met maar liefst duizend mensen. Bekijk hier hoe de groep muzikanten zich in Parijs wagen aan het nummer uit 1987.

Het nummer van Guns N' Roses, een van de eerste hits van debuutalbum Appetite for Destruction, staat op dit moment vol in de aandacht vanwege het gebruik op de soundtrack van Thor: Love and Thunder. Reden genoeg voor de Rockin' 1000 om zich te wagen aan een massa-cover van het nummer uit 1987. Het collectief speelde het nummer in het Stade de France voetbalstadion in Parijs.

Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foo Fighters

Rockin' 1000 bestaat sinds 2015, toen een groep Foo Fighters-fans uit het Italiaanse Cesena besloot om met duizend mensen het nummer Learn to Fly te coveren. Het doel was om de band rond Dave Grohl op te laten treden in de Italiaanse stad, wat datzelfde jaar nog gebeurde.

Niet alleen Dave Grohl bleek enthousiast: de video van de cover van Learn to Fly ging viral en Rockin' 1000 was geboren. Sindsdien toert het collectief rond en speelt het uitvoeringen van klassieke rocktracks, uitgevoerd door duizend muzikanten.

De band tussen Foo Fighters en Rockin' 1000 bleef altijd bestaan. Nadat Taylor Hawkins in maart op 50-jarige leeftijd overleed, eerde het collectief de Foo Fighters-drummer met een cover van My Hero.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paradise City in de NPO Radio 2 Top 2000

Paradise City is een van de elf nummers van Guns N' Roses in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2021 staat de track op plek 153 in de lijst. De hoogste notering is voor November Rain, dat op 17 staat.

Ster advertentie
Ster advertentie