Muzieknieuws

Depeche Mode kondigt optreden in Ziggo Dome en nieuw album Memento Mori aan

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Depeche Mode kondigt optreden in Ziggo Dome en nieuw album Memento Mori aan

Depeche Mode brengt in het voorjaar van 2023 het nieuwe album Memento Mori uit. Die release gaat gepaard met een tournee, waarmee de Britse band onder andere Amsterdam aandoet.

De Britse band, die hits als Enjoy the Silence en Just Can't Get Enough scoorde, geeft op dinsdag 16 mei een concert in Ziggo Dome. De voorverkoop van het optreden begint op vrijdag 7 oktober om 10:00 uur.

Memento Mori

Het concert in Amsterdam is onderdeel van de Memento Mori-tournee, die vernoemd is naar het aankomende vijftiende studioalbum van de Britse formatie. Met die plaat, die in het voorjaar van 2023, brengt Depeche Mode een ode aan Andy Fletcher, de toetsenist die eerder dit jaar op zestigjarige leeftijd overleed. Memento Mori is een Latijnse spreuk, die vrij vertaald "bedenk dat je zult sterven" betekent.

"We begonnen vroeg in de pandemie aan dit project en de thema's zijn geïnspireerd door die tijd", vertelt bandlid Martin Gore over Memento Mori. "Na het overlijden van Fletch hebben we besloten door te gaan, omdat we zeker weten dat dit is wat hij zou hebben gewild. Dat heeft het project een extra laag van betekenis gegeven."

De concertreeks ter ere van de release van Memento Mori vormt de eerste tour van Depeche Mode in vijf jaar tijd. In januari 2018 stond de groep voor het laatst in Nederland. Ook toen speelde de band in Ziggo Dome.

Depeche Mode in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 stond Depeche Mode drie keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering was voor Enjoy the Silence op plek 138.

Ster advertentie
Ster advertentie