Muzieknieuws

Optreden van Arctic Monkeys in Ziggo Dome aangekondigd

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Optreden van Arctic Monkeys in Ziggo Dome aangekondigd

Arctic Monkeys geeft in mei 2023 een optreden in de Ziggo Dome. De Britse indieband reist naar Amsterdam met de tour ter ondersteuning van hun aankomende album The Car.

De band achter hits als When the Sun Goes Down, Do I Wanna Know? en Fluorescent Adolescent staat op vrijdag 5 mei 2023 in de Amsterdamse Ziggo Dome. De voorverkoop van het concert van Arctic Monkeys start op vrijdag 14 oktober om 10.00 uur.

Het voorprogramma van Arctic Monkeys wordt in Amsterdam verzorgd door Inhaler, de Ierse rockband rond zanger en gitarist Elijah Hewson, de zoon van U2-frontman Bono.

The Car

Arctic Monkeys, dat in augustus nog een optreden gaf op Lowlands, brengt op 21 oktober het album The Car uit. Die plaat, de zevende van de band rond frontman Alex Turner, is de opvolger van Tranquility Base Hotel & Casino uit 2018. Daarop liet de groep uit Sheffield een rustiger, meer pianogedreven sound horen. Met The Car belooft de band "een weelderig muzikaal landschap" met "Turners meest rijke vocale uitvoeringen tot nu toe".

Van het aankomende album gaf Arctic Monkeys al twee voorproefjes in de vorm van de singles Body Paint en There'd Better Be A Mirrorball. Bekijk de clip van laatstgenoemde hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arctic Monkeys in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staat Arctic Monkeys vijf keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Do I Wanna Know? op plek 258.

Ster advertentie
Ster advertentie