Muzieknieuws

Ozzy Osbourne: 'Zou graag een band vormen met John Lennon'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ozzy Osbourne: 'Zou graag een band vormen met John Lennon'

Metallegende Ozzy Osbourne kennen we natuurlijk van Black Sabbath en zijn succesvolle solocarrière, maar met welke muziekiconen zou hij zelf eigenlijk een band willen vormen? Die vraag werd The Prince of Darkness gesteld door Jack Black and Kyle Gass van Tenacious D, die deze maand gastredacteuren zijn van het tijdschrift Metal Hammer.

Het duo van Tenacious D hoefde niet lang te twijfelen over wie ze wilden interviewen voor hun editie van Metal Hammer. Ze snelden naar het huis van Ozzy Osbourne om hem het hemd van het lijf te vragen. En wat blijkt: Ozzy Osbourne is gigantisch Beatles-fan.

She Loves You

"Het nummer dat me deed beslissen om muzikant te worden, was She Loves You van The Beatles. Ik had een blauwe transistorradio - ik herinner het me echt nog als de dag van gisteren - en toen ik dat nummer hoorde, dacht ik: fuck, wat is dit?! Dat was zo indringend. Ik wilde een Beatle zijn en ik wou dat Paul McCartney met m'n zus zou trouwen. Mijn slaapkamer hing vol met foto's van de Beatles."

Ozzy Osbourne coverde al eens In My Life van The Beatles, samen met een orkest en Guns N' Roses-gitarist Slash:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zelf Beatle worden zat er voor Osbourne niet in, maar in ruim 50 jaar bouwde hij een iconische carrière op. Op de vraag met welke andere grootheden, dood of in leven, hij een band zou willen vormen, hoeft de zanger niet lang na te denken. "Ik zou echt wat met John Lennon willen doen. Of met Jimi Hendrix. En ik zou ook weer willen samenwerken met Randy Rhoades (invloedrijke gitarist bij de band van Ozzy Osbourne, red.). En hoe tof zou het zijn als Paul McCartney op een van m'n albums zou spelen? Hij is zo'n goede bassist."

De enige vacante plek in Osbournes denkbeeldige superband is die achter het drumstel. "Tommy Clufetos is mijn huidige drummer en hij is fantastisch." Clufetos drumde eerder bij Alice Cooper, Ted Nugent, Rob Zombie en met Osbourne ook bij Black Sabbath als vervanger van Bill Ward.

Ozzy Osbourne in de NPO Radio 2 Top 2000

Osbourne maakte onlangs bekend te stoppen met touren. Af en toe optreden zit er gelukkig nog wel in, want hij speelt in oktober op het PowerTrip-festival in de VS. In 2022 is Ozzy Osbourne twee keer te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000, één keer als soloartiest met No More Tears (830) en één keer als onderdeel van Black Sabbath met Paranoid (830).

Ster advertentie
Ster advertentie