Muzieknieuws

AC/DC kondigt na zeven jaar weer een concert aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. AC/DC kondigt na zeven jaar weer een concert aan

AC/DC zal dit najaar voor het eerst sinds 2016 weer op het podium staan. Het hardrockfestival Power Trip, dat van 6 tot 8 oktober de eerste editie houdt, heeft behalve AC/DC ook onder andere Guns N' Roses, Metallica en Iron Maiden gestrikt.

AC/DC toerde voor het laatst in 2015/16. Toen kreeg zanger Brian Johnson last van gehoorproblemen, waardoor Axl Rose van Guns N' Roses ingevlogen moest worden om Johnson te vervangen. De laatste keer dat AC/DC in Nederland stond, in april 2015 in de Gelredome, was Johnson er nog wel bij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rockgiganten

Vooralsnog heeft AC/DC nog geen andere shows aangekondigd, dus wie de band wil zien moet voorlopig afreizen naar Indio in Californië. Daar krijg je op het nieuwe festival Power Trip wel gelijk een line-up van jewelste voorgeschoteld. Metallica, Iron Maiden, Guns N' Roses en Tool staan eveneens op de poster. Ook Ozzy Osbourne, die onlangs aankondigde te stoppen met tournees, is te zien op Power Trip. Het festival doet denken aan de Monsters Of Rock-shows die in de jaren '90 over de hele wereld te zien waren. Ook daar deelden bands als Metallica, AC/DC en Guns N' Roses regelmatig het podium.

Power Up

AC/DC heeft in elk geval genoeg nieuw materiaal te spelen. In 2020 verscheen het album Power Up, waarop zoals vanouds ook Brian Johnson weer te horen was. Fans kunnen er dus vanuit gaan dat Johnson weer op het podium te zien is.

Ster advertentie
Ster advertentie