Muzieknieuws

Ozzy Osbourne schrapt optredens en stopt met touren

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ozzy Osbourne schrapt optredens en stopt met touren

Ozzy Osbourne heeft aangekondigd te stoppen met touren. De 74-jarige zanger had een reeks optredens in Groot-Brittannië en Europa gepland, die hij allemaal heeft afgezegd.

De zanger heeft het nieuws via zijn Twitterkanaal bekendgemaakt. "Dit is waarschijnlijk het moeilijkste dat ik ooit heb moeten delen met mijn loyale fans", schrijft Osbourne, die vanwege zijn fysieke klachten heeft besloten om per direct te stoppen met touren.

No More Tours

"Zoals jullie misschien weten, heb ik vier jaar geleden een zwaar ongeluk gehad, waarbij mijn ruggengraat beschadigd is", vervolgt de Black Sabbath-zanger. "Mijn enige doel sindsdien is geweest om weer terug het podium op te kunnen. Maar, na drie operaties, stamcelbehandelingen, eindeloze fysiotherapiesessies en - meest recentelijk - baanbrekende behandelingen met cybernetica, is mijn lichaam nog steeds zwak."

Osbourne heeft daarom besloten om zijn tour (die ironisch genoeg de titel No More Tours 2 draagt) door Groot-Brittannië en Europa, die hij in mei zou aftrappen met een show in Helsinki, af te zeggen. Daarnaast geeft de zanger aan in de toekomst ook niet meer op tournee te gaan. De concertreeks zou eigenlijk al eerder plaatsvinden, maar vanwege de pandemie werd hij meerdere keren uitgesteld. "Ik ben vereerd dat jullie zo geduldig jullie kaartjes deze hele tijd hebben vastgehouden, maar ik heb me gerealiseerd dat ik het reizen fysiek niet aankan", vervolgt Osbourne. "Geloof me dat ik zeg dat de gedachte dat ik mijn fans teleur moet stellen me PISSIG MAAKT, meer dan jullie ooit zullen weten."

Hoewel Osbourne afscheid neemt van het touren, sluit hij incidentele optredens niet uit. "Mijn team probeert op dit moment ideeën te bedenken over hoe ik kan optreden zonder van stad naar stad en van land naar land zou moeten reizen", schrijft hij. "Ik had nooit verwacht dat mijn tourdagen op deze manier ten einde zouden komen." De laatste keer dat Osbourne in Nederland optrad was zijn concert met Black Sabbath in de Ziggo Dome in 2013.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ozzy Osbourne in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Ozzy Osbourne twee keer te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000, één keer als soloartiest met No More Tears (830) en één keer als onderdeel van Black Sabbath met Paranoid (830).

Ster advertentie
Ster advertentie