Muzieknieuws

Red Hot Chili Peppers brengt nieuwe track Nerve Flip uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Red Hot Chili Peppers brengt nieuwe track Nerve Flip uit

Red Hot Chili Peppers heeft vrijdag een nieuwe track uitgebracht: Nerve Flip. Het nummer is opgenomen tijdens de sessies voor Unlimited Love, het album dat de band onlangs uitbracht.

Nerve Flip was tot nu toe alleen nog beschikbaar als bonustrack op de Japanse editie van Unlimited Love, het album dat Red Hot Chili Peppers in april uitbracht. Vanaf vandaag is de track ook officieel verschenen.

Beluister Nerve Flip hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

John Frusciante

Unlimited Love vormt de terugkeer van John Frusciante, de gitarist die Red Hot Chili Peppers in 2009 voor de tweede keer verliet. Met Josh Klinghoffer als vervanger bracht de band twee albums uit, I'm With You en The Getaway, voordat Frusciante zijn terugkeer aankondigde.

Die reünie lijkt voor een creatieve impuls te hebben gezorgd in de band. Unlimited Love telde maar liefst 17 nummers, en volgens frontman Anthony Kiedis kunnen we, naast Nerve Flip, snel meer materiaal verwachten. In een interview met NME liet hij weten dat de band 50 nummers heeft opgenomen met sterproducer Rick Rubin. "We hebben in ieder geval al genoeg materiaal dat we geweldig vinden", aldus Kiedis. "Dat volgende project heeft een relaxte energie, die anders is dan de intensiteit van de plaat die we nu gemaakt hebben."

Goffertpark

Red Hot Chili Peppers trapt dit weekend hun wereldtournee af in het Spaanse Sevilla. De band staat op vrijdag 10 juni in een uitverkocht Goffertpark, met A$AP Rocky en Thundercat in het voorprogramma.

Red Hot Chili Peppers in de NPO Radio 2 Top 2000

Red Hot Chili Peppers was in 2021 elf keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogst genoteerde track was Under the Bridge op plek 84.

Ster advertentie
Ster advertentie