Muzieknieuws

Roger Waters kondigt optreden in Ziggo Dome aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Roger Waters kondigt optreden in Ziggo Dome aan

Roger Waters geeft in april 2023 een optreden in de Ziggo Dome. Het concert in Amsterdam is onderdeel van zijn This Is Not A Drill-tournee.

De voormalige bassist van Pink Floyd staat op dinsdag 4 april in de Ziggo Dome in Amsterdam. "Roger Waters is on his first ever farewell tour", luidt de - enigszins sarcastische - aankondiging van die concertreeks. De kaartverkoop voor het optreden in Nederland start op vrijdag 30 september om 10:00 uur.

Pink Floyd-klassiekers

Met zijn This Is Not A Drill-tournee geeft Waters optredens in 14 Europese landen. In de aankondiging van de concerten is al bekendgemaakt dat de Brit de nodige klassieke Pink Floyd-tracks zal spelen, zoals Comfortably Numb, Wish You Were Here en Us & Them.

Waters schept alvast hoge verwachtingen voor zijn nieuwe tour. "Het is een prachtige aanklacht tegen de verzakelijkte dystopie waarin we allemaal worstelen om te overleven, en een oproep om onze kostbare en kwetsbare planeet lief te hebben, te beschermen en te delen", vertelt hij over de This Is Not A Drill-concertreeks. Tickets voor de aanklacht tegen de verzakelijkte dystopie zijn beschikbaar vanaf 78 euro.

De shows in Ziggo Dome vormen de eerste Nederlandse optredens van Waters in vijf jaar tijd. In juni 2018 stond de bassist ook op het podium van Ziggo Dome. Toen gaf hij vier optredens.

Pink Floyd in de NPO Radio 2 Top 2000

Als lid van Pink Floyd heeft Roger Waters een aandeel in hooggeplaatste songs in de NPO Radio 2 Top 2000. Wish You Were Here op plek 13 is de hoogste van de 12 noteringen in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie