Muzieknieuws

Queens of the Stone Age speelt nieuw nummer Negative Space tijdens festivalshow

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Queens of the Stone Age speelt nieuw nummer Negative Space tijdens festivalshow

Queens of the Stone Age heeft een nieuw nummer van aankomend album In Times New Roman laten horen. De band speelde Negative Space voor het eerst live tijdens een festivaloptreden in Boston.

De groep rond Josh Homme brengt op 16 juni nieuw album In Times New Roman uit, de opvolger van Villains uit 2017. Bij de aankondiging van de plaat verscheen meteen de eerste single Emotion Sickness. Tijdens een show op het Amerikaanse Boston Calling festival is daar nog een nieuwe track bijgekomen: Negative Space.

Het optreden op Boston Calling is de tweede show van de tour van Queens of the Stone Age. Afgelopen vrijdag gaf de band hun eerste optreden in drie jaar tijd, waar Emotion Sickness voor het eerst op de setlist stond. Enkele dagen later kwam daar in Boston dus een nieuwe live-première bij.

Negative Space

De tweede track van In Times New Roman is gebouwd rond een staccato gitaarriff, die wordt afgewisseld met een gruizig basloopje. Zo bouwt Negative Space op naar een stevig refrein, met de klassieke desertsound die we van Queens of the Stone Age kennen. Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op zaterdag 17 juni, de dag na de release van In Times New Roman, staat Queens of the Stone Age op het podium van Pinkpop. Nét genoeg tijd dus om alvast bekend te worden met het nieuwe materiaal, dat de band ongetwijfeld af zal wisselen met klassiekers van albums als Songs for the Deaf, Rated R en ...Like Clockwork.

Queens of the Stone Age in de NPO Radio 2 Top 2000

Queens of the Stone Age staat in 2022 drie keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering voor de band is voor No One Knows op plek 285.

Ster advertentie
Ster advertentie