Muzieknieuws

Queens of the Stone Age brengt single Emotion Sickness uit en kondigt nieuw album aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Queens of the Stone Age brengt single Emotion Sickness uit en kondigt nieuw album aan

Queens of the Stone Age komt na zes jaar met nieuwe muziek. De band rond Josh Homme heeft nieuw album In Times New Roman aangekondigd én gelijk een voorproefje uitgebracht in de vorm van single Emotion Sickness.

In Times New Roman wordt de opvolger van Villains, het Queens of the Stone Age-album uit 2017. Waar de band destijds sterproducer Mark Ronson achter de knoppen had, is de productie nu door de leden zelf gedaan. In Times New Roman verschijnt op 16 juni.

Naast de aankondiging van de nieuwe plaat is er ook meteen een single: Emotion Sickness. Op het nummer horen we weer de groovende gitaarpartijen, met daarover het vertrouwde stemgeluid van Josh Homme, gestoken in een psychedelisch jasje. Beluister het nummer hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op zaterdag 17 juni, de dag na de release van In Times New Roman, staat Queens of the Stone Age op het podium van Pinkpop. Nét genoeg tijd dus om alvast bekend te worden met het nieuwe materiaal, dat de band ongetwijfeld af zal wisselen met klassiekers van albums als Songs for the Deaf, Era Vulgaris en ...Like Clockwork.

Queens of the Stone Age in de NPO Radio 2 Top 2000

Queens of the Stone Age staat in 2022 drie keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering voor de band is voor No One Knows op plek 285.

Ster advertentie
Ster advertentie