Muzieknieuws

Dave Grohl barbecuet voor 450 daklozen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dave Grohl barbecuet voor 450 daklozen

Dave Grohl staat bekend om zijn filantropie én zijn liefde voor koken. De voorman van de Foo Fighters besloot die twee bezigheden te combineren: hij barbecuede deze week voor 450 dak- en thuislozen in Los Angeles

In de stromende Californische regen verscheen Dave Grohl deze week bij het hoofdkantoor van Hope The Mission, een organisatie die dakloosheid in de VS wil tegengaan. Voor in totaal 450 dak- en thuislozen bakte hij klapstukken, ribeyes en varkenshaas.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Directeur Rowan Vansleve van Hope The Mission was maar wat blij met de hulp van de rockster: "Hij verscheen om 18:00 uur, tegelijk met een vrachtwagen vol met voedsel. Het is ongelooflijk wat de beste man daaraan heeft uitgegeven. Hij bereidt het vlees voor, zorgt ervoor dat ieder stukje perfect is. Uiteindelijk is ie tot diep in de nacht blijven hangen."

Nieuwe Foo Fighters-concerten

Terwijl Grohl stond te koken, kondigde zijn band een nieuwe reeks concerten in de VS aan in mei en juni. De Foo Fighters zijn daarnaast op verschillende festivals te zien, zij het in Europa alleen op Rock am Ring en Rock im Park in Duitsland.

Foo Fighters in de NPO Radio 2 Top 2000

De Foo Fighters staan met negen songs in de NPO Radio 2 Top 2000. The Pretender staat het hoogst, op nummer 116 en vanwege de dood van drummer Taylor Hawkins is My Hero maar liefst 1420 plekken gestegen in de editie van 2022.

Ster advertentie
Ster advertentie