Muzieknieuws

Crosby, Stills & Nash sluiten zich aan bij Neil Young en verdwijnen van Spotify

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Crosby, Stills & Nash sluiten zich aan bij Neil Young en verdwijnen van Spotify

Na Neil Young en Joni Mitchell volgen nu ook Crosby, Stills & Nash met het verwijderen van hun muziek van Spotify.

Eerder deze week besloot Graham Nash zijn goede vriend Neil Young te volgen met het verwijderen van zijn muziek van Spotify. Nu sluiten David Crosby en Stephen Stills zich ook aan bij het protest. De artiesten komen met deze actie in opstand tegen de podcast The Joe Rogan Experience die valse informatie verspreidt over vaccinaties.

Statement Nash

"Na het aanhoren van de desinformatie die Joe Rogan verspreidt over covid op Spotify, ben ik het volledig eens met mijn vriend Neil Young en verzoek ik de streamingsdienst mijn soloalbums te verwijderen", zegt Nash in een statement.

"De opvattingen die Rogan publiceert zijn zo vals en op onjuiste feiten gebaseerd, dat Spotify hiermee mensen in levensgevaar brengt", voegt Nash toe.

Eerder volgden Joni Mitchell en India.Arie het besluit van Young om hun muziek van Spotify te verwijderen.

Statement Crosby, Stills & Nash

Via Instagram laat de groep weten dat ze Neil Young bijstaan en ook hun muziek verwijderen van de streamingsdienst. "Tot er een echte actie is ondernomen die laat zien dat de zorg voor de mensheid niet moet wijken voor commerciële belangen, willen wij niet dat onze muziek - en de muziek die we samen hebben gemaakt - op hetzelfde platform staat."

Joe Rogan Experience

In zijn podcast The Joe Rogan Experience heeft de Amerikaanse presentator regelmatig de werking van coronavaccins in twijfel getrokken. Daarnaast promoot hij een geneesmiddel tegen parasieten als mogelijke behandeling van covid.

The Joe Rogan Experience is een van de populairste podcast ter wereld. De presentator sloot in 2020 een deal met Spotify om de afleveringen uitsluitend op de streamingdienst te publiceren. Daarmee heeft Rogan naar verluidt honderd miljoen dollar verdiend.

Top 2000 a gogo

David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young vormden de groep Crosby, Stills, Nash & Young in de jaren zestig. In 1969 brachten zij hun debuutalbum uit. In een reportage voor Top 2000 a gogo uit 2016 vertelt Graham Nash het verhaal achter hun nummer Our House dat hij schreef tijdens zijn relatie met Joni Mitchell.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Crosby, Stills, Nash & Young in de NPO Radio 2 Top 2000

Supergroep Crosby, Stills, Nash & Young is nog wel te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogst genoteerde track is Our House op 682.

Ster advertentie
Ster advertentie