Programma

Met Run Run doet Melle een aanstekelijk verslag van een break-up

  1. Nieuwschevron right
  2. Met Run Run doet Melle een aanstekelijk verslag van een break-up

Achter de vrolijke sound van Run Run van Melle schuilt een verhaal van afscheid nemen. De single van de zanger schopte het tot de top van de Verrukkelijke 15.

“Run Run gaat over het beëindigen van een relatie”, legt Melle uit, al geeft de singer-songwriter zijn single een positieve twist. “Je weet dat je uiteindelijk toch weer samen zal komen.” Die positieve twist is ook duidelijk te horen in de single: Run Run klinkt niet als een typisch break-up nummer, maar als een aanstekelijk popliedje met een retro sound.

Verrukkelijke 15

Die sound valt in de smaak bij Radio 2-luisteraars: Run Run werd naar de bovenste plek in de Verrukkelijke 15 gestemd. Een mooi succes voor de jonge songwriter, die onlangs afstudeerde aan het Conservatorium van Haarlem.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De liefde voor muziek zat er al jong in bij Melle, die in 2019 debuteerde met zijn EP Y. De zanger legt uit dat hij op zijn vijfde verliefd werd op het geluid van de cello. Dat was echter niet zijn eerste instrument: zijn vader gaf hem een ukelele voor zijn verjaardag. Daarop leerde hij in eerste instantie nummers van The Beatles, en begon hij vervolgens zijn eigen songs te schrijven.

Opmerkelijke instrumenten

Een blik op de social media van Melle leert al snel dat hij het niet bij de ukelele heeft gehouden. De muzikant houdt naar eigen zeggen van het verzamelen van vreemde en exotische instrumenten. Die verzameling houdt hij bij in zijn YouTube-serie Melle’s Instruments.

Daarop is te zien hoe de zanger een enorm scala aan instrumenten gebruikt om korte songs te maken. Zo speelt hij het nummer On The Run op een gitaar gemaakt van een sigarendoos, een paar conga’s, een melodica, een mondharmonica én een cello.

Bekijk de making-of van het nummer hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar ook met minder exotische instrumenten weet Melle te ontroeren. Zo speelde hij een intieme versie van zijn single Run Run in de nacht van 2 augustus in de nacht bij Giel op een akoestische gitaar.

Bekijk de beelden hieronder:

Foto: Managed By Ember

Ster advertentie
Ster advertentie