Programma

Rikki van RONDÉ sluit relatie af met nieuwe single Hard To Say Goodbye

  1. Nieuwschevron right
  2. Rikki van RONDÉ sluit relatie af met nieuwe single Hard To Say Goodbye

Deze week legt Rikki van RONDÉ uit wat de betekenis is achter de nieuwe single Hard To Say Goodbye.

RONDÉ speelde afgelopen weekend voor het eerst in tijden weer een liveshow. Ook nieuwe single Hard To Say Goodbye kwam aan bod. In Tekstuele Voorlichting probeert Simone er met een aantal zinnen uit het nummer achter te komen waar het precies over gaat.

"It's hard to say goodbye"

Dat afscheid nemen centraal staat in het nummer, mag duidelijk zijn. Volgens Rikki gaat het vooral over het lastig vinden van het afkappen van een connectie. Ze vertelt: "Of dat nou een vriendschap, relatie of familieband is. Soms heb je een connectie met iemand waarvan je weet dat het eigenlijk beter is om het af te sluiten voor jezelf. Dat wil niet zeggen dat het niet moeilijk is om afscheid te nemen. Deze track is voor mij heel persoonlijk en hiermee neem ik afscheid van iemand." Het schrijven van het nummer omschreef ze zelf als een enorme opluchting.

"We've been dancing with strangers, could it be we've been wasting our time?"

"Het gaat in dit liedje om dat je zes jaar om elkaar heen draait. En dat ik op een gegeven moment zeg: 'We zijn de hele tijd met andere mensen aan het dansen'. Ik zag een soort balzaal voor me, en zag allemaal mensen met elkaar dansen. We proberen de hele tijd samen te dansen, maar wat zijn we hier eigenlijk aan het doen? Zijn we onze tijd niet aan het verdoen?". Het dansen in het nummer staat metafoor voor samenleven met iemand. "Je probeert het de hele t, maar toch ook weer niet. Want je bent met anderen bezig, maar niet met elkaar."

'When I leave, I'm still staying'

"Ik denk dat we dit allemaal wel heel vaak doen. Je kan in een relatie heel vaak een moment hebben waarop je van elkaar wegloopt of de telefoon ophangt. Je gaat dan niet per se weg. Je bent gek op elkaar en het is moeilijk om echt weg te gaan, want stiekem ligt je hart nog die persoon."

Luister hieronder Tekstuele Voorlichting terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Kloosteravond

Je hoort De Kloosteravond elke zondagavond van 22.00 tot 24.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Huub Verwey

Ster advertentie
Ster advertentie