Muzieknieuws

Luister nu naar het nieuwe album van Adele

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister nu naar het nieuwe album van Adele

Adele brengt vandaag haar langverwachte vierde album 30 uit. Het is een persoonlijk werk, waar de Britse artiest onder meer zingt over haar scheiding van haar voormalige echtgenoot Simon Konecki.

Afgelopen maand prikkelde Adele haar fans al met het liedje Easy On Me, dat ook werd uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Met 30 brengt de zangeres nu ook een nieuw album uit. De nummers op de plaat gaan over de scheiding die Adele de afgelopen jaren bezighield. Ze omschrijft de plaat als "haar beste vriend die langskwam met een fles wijn en een afhaalmaaltijd om me op te vrolijken".

Beluister 30 hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

One Night Only op NPO 3

Een week voor de release van 30 gaf Adele een voorproefje van haar nieuwe album met een tv-registratie van haar optreden bij het Los Angeles Griffith Park Observatory. Bij dat concert zong ze nieuwe tracks als Easy On Me, Hold On, I Drink Wine en Love Is A Game. Daarnaast werd het een onvergetelijke avond voor Ashleigh Mann, de fan die tijdens het optreden door haar vriend ten huwelijk werd gevraagd. Na het aanzoek mocht het verloofde paar plaatsnemen op de eerste rij, waar Adele haar Bob Dylan-cover Make You Feel My Love aan het stel opdroeg.

One Night Only is op dinsdag 23 november in Nederland te zien. NPO 3 zendt het optreden om 20:25 uur uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boodschap voor haar zoon

In januari scheidde Adele met Simon Konecki. Het stel kreeg samen een zoontje, die inmiddels acht jaar is. Na de relatiebreuk van zijn ouders barst hij van de vragen. Met 30 probeert Adele daar antwoord op te geven. "Hij heeft het soms behoorlijk lastig met de scheiding", vertelde de zangeres eerder tegen Vogue. "Dat is voor mij een wond waarvan ik niet weet of ik ooit in staat zal zijn om hem te genezen."

Goed beoordeeld

De afgelopen dagen werd 30 al breed gerecenseerd in de media. Zowel The Sun als Rolling Stone beoordeelt het album met vijf sterren. Laatstgenoemde omschrijft het zelfs als "Adeles beste album tot nu toe". Ook Nederlandse media hebben positieve kritieken over voor 30. Trouw en NRC geven de plaat met vier sterren, terwijl het AD de maximale waardering geeft.

Adele in de Top 2000

Adele staat in 2020 veertien keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Someone Like You is met plek 147 haar hoogst genoteerde nummer. Bekijk hier meer statistieken over de Top 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie