Muzieknieuws

The Beatles brengen geanimeerde clip van Here, There and Everywhere uit

foto: YouTube screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. The Beatles brengen geanimeerde clip van Here, There and Everywhere uit

Beatles-nummer Here, There and Everywhere is voorzien van een nieuwe geanimeerde clip. Die video haakt in op de heruitgave van het album Revolver, de plaat uit 1966 waar de door Paul McCartney geschreven song op stond.

Here, There and Everywhere is afkomstig van Revolver, de plaat die onlangs in een uitgebreide uitgave opnieuw verscheen. Destijds werd er een nieuwe geanimeerde clip voor I'm Only Sleeping uitgebracht, die volledig bestond uit olieverfschilderijen, en nu is Here, There and Everywhere aan de beurt.

In de video is te zien hoe The Beatles de wereld rondreizen, om te eindigen op Abbey Road - de opnamestudio waar de Fab Four hun allerlaatste album naar vernoemde. Zo toont de video voor Here, There and Everywhere het besluit van The Beatles om te stoppen met toeren, dat rond de release van Revolver werd gemaakt.

Bekijk de clip hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Dit nummer is onmisbaar'

Het romantische Here, There and Everywhere is een van Paul McCartneys hoogst aangeschreven liefdesliedjes. Het nummer verschijnt in 1966 op Revolver, het album dat uitkwam in de periode dat The Beatles besluiten te stoppen met optreden en zich volledig te richten op werk in de studio. Op die plaat zet het viertal de lessen van voorganger Rubber Soul, dat met songs als Norwegian Wood (This Bird Has Flown) en Nowhere Man al redelijk experimenteel was, door voor een nog psychedelischer geluid.

Producer Giles Martin, die de leiding had over de heruitgave van Revolver (die, zoals vrijwel alle Beatles-platen oorspronkelijk door zijn vader George Martin werd geproduceerd), is vol lof over Here, There and Everywhere. "Dit nummer is onmisbaar", vertelt hij aan NME. "Het was mijn vaders lievelingsnummer van Paul, en een van de nummers waar Paul zelf het meest trots op is."

The Beatles in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 zijn The Beatles met 31 nummers een van de hofleveranciers in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Let It Be op plek 59.

Ster advertentie
Ster advertentie