Muzieknieuws

Beluister het nieuwe Queens of the Stone Age-album In Times New Roman...

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister het nieuwe Queens of the Stone Age-album In Times New Roman...

In Times New Roman..., het achtste album van Queens of the Stone Age, is vrijdag verschenen. Beluister de nieuwe plaat van de band rond Josh Homme hier!

De nieuwe plaat van Queens of the Stone Age, de opvolger van het door Mark Ronson geproduceerde Villains uit 2017, verschijnt na een tumultueuze tijd voor frontman Josh Homme. Hij voerde een bittere strijd met zijn ex-vrouw Brody Dalle om de voogdij van hun drie kinderen (die Homme uiteindelijk won), en is momenteel herstellende van kanker.

Niet zo gek dus dat In Times New Roman... een vrij duistere sound heeft. Queens of the Stone Age liet van tevoren al tracks als Emotion Sickness en Negative Space horen, die een plaat vol gruizige desertrock beloofde. "Op hun hardste en zwaarste plaat in jaren gaat de rockband terug naar hun bluesy, primitieve sound terwijl Josh Homme zijn recente onrust confronteert", schrijft Pitchfork. "In Times New Roman... is een afrekening: woede, boetedoening, depressie, zelfonderzoek, opstaan en weer doorgaan", staat in de recensie van OOR te lezen.

Beluister In Times New Roman... hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pinkpop en Ziggo Dome

Dit weekend is Queens of the Stone Age te zien op Pinkpop. De band geeft later dit jaar een optreden in de Ziggo Dome.

Queens of the Stone Age in de NPO Radio 2 Top 2000

Queens of the Stone Age staat in 2022 drie keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering voor de band is voor No One Knows op plek 285.

Ster advertentie
Ster advertentie