Muzieknieuws

Red Hot Chili Peppers komen in juni naar Nederland

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Red Hot Chili Peppers komen in juni naar Nederland

De Red Hot Chili Peppers staan volgend jaar in het Goffertpark in Nijmegen. Die show is onderdeel van de op donderdag aangekondigde tour van de groep, waarin ze dertien optredens in Europa geven, om vervolgens door de VS te trekken.

Tijdens het optreden in Nijmegen, dat plaatsvindt op vrijdag 10 juni 2022, zullen A$AP Rocky en Thundercat het voorprogramma verzorgen. De Red Hot Chili Peppers pakken flink uit tijdens deze reeks optredens, bij andere optredens wordt de band vergezeld door acts als The Strokes, Beck, HAIM, St. Vincent, en Anderson .Paak & The Free Nationals de Peppers vergezellen, zo laat de band weten in het persbericht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Comeback John Frusciante

Het is de eerste keer sinds 2016 dat zanger Anthony Kiedis en zijn mannen naar Nederland komen. Destijds traden ze op in de Ziggo Dome. In vergelijking met toen is gitarist Josh Klinghoffer opgestapt en keerde oud-gitarist John Frusciante juist weer terug bij de band. De Peppers zouden in 2020 eigenlijk naar Pinkpop komen, maar dat ging door de coronacrisis niet door.

De kaartverkoop van het concert in het Goffertpark start vrijdag 15 oktober om 10.00 uur.

Red Hot Chili Peppers in de NPO Radio 2 Top 2000

De Red Hot Chili Peppers staan in 2020 elf keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Under The Bridge is met een notering op plek tachtig hun hoogst genoteerde nummer.

Ster advertentie
Ster advertentie