Muzieknieuws

Rammstein geeft in 2024 extra concert in Goffertpark

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Rammstein geeft in 2024 extra concert in Goffertpark

Rammstein heeft een extra show in het Nijmeegse Goffertpark aangekondigd. De Duitse metalband geeft vanwege de grote vraag naar tickets een tweede concert op 19 juni 2024.

Kaarten voor de show vol hits, rook, vuurwerk en vlammen zijn meteen in de verkoop gezet. Waar voor de show van 18 juni nog een beperkt aantal staanplaatsen beschikbaar is, worden voor de avond erna twee tribunes geplaatst, waardoor er die avond ook zitplaatsen beschikbaar zijn.

Dit jaar stond Rammstein ook al op een Nederlands podium, namelijk in Stadspark Groningen. En een jaar eerder gaf de industriële metalband nog twee uitverkochte optredens in het Goffertpark. Maar dit keer is zijn komst niet zonder controverse. Eerder dit jaar waren er onder andere in Nederland demonstraties tegen de komst van de band. Frontman Till Lindemann werd verdacht van seksueel wangedrag, maar het onderzoek naar de zanger is inmiddels gestaakt door gebrek aan bewijs.

Zeit

Rammstein bracht eind april hun achtste studioalbum Zeit uit. Daarmee liet de controversiële band zien in een uiterst productieve fase te zitten: de voorganger van Zeit was het titelloze album uit 2019 (met onder andere de hits Deutschland en Radio erop), dat het eerste nieuwe werk in 10 jaar tijd was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rammstein in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Rammstein 7 keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering voor de Duitsers is Deutschland op plek 95 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie