Muzieknieuws

ABBA kondigt definitief einde aan ondanks nieuwe muziek

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ABBA kondigt definitief einde aan ondanks nieuwe muziek

Het leek er even op dat de populaire band ABBA weer voor een lange tijd bij elkaar zou komen. Toch hebben de fans pech: ondanks de nieuwe releases kondigt Benny Andersson het definietieve eind van de band aan.

Hoewel we vorige week nog getrakteerd werden op Just A Notion, zal de reünie niet lang duren. Benny: "Dit is het en dit is zoals het moet zijn. In 1982 gingen we ook uit elkaar maar toen hebben we nooit gezegd dat het voorgoed voorbij was. Nu is dat wel het geval, het is mooi geweest." Hoewel de breuk in 1982 niet zo soepel verliep, geeft Benny aan dat dit deze keer een stuk vriendelijker gebeurt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ABBA Voyage

De wegen van Agnetha, Anni-Frid, Björn en Benny gaan voorgoed scheiden. Toch komt er in november sinds 40 jaar een nieuw album uit van de band. Hier staan onder andere de nummers I Still Have Faith In You, Don’t Shut Me Down en Just A Notion op staan. Daarnaast vindt er een Voyage Tour plaats waarbij digitale versies van de leden – ABBAtars – in Londen op het podium staan. Het eerste optreden staat gepland op 27 mei 2022.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ABBA in de NPO Radio 2 Top 2000

De legendarische Zweedse groep was in 2020 24 keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering was voor Dancing Queen, dat op plek 56 stond. Benieuwd naar de ontwikkeling van ABBA in de Top 2000? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie