Muzieknieuws

ABBA-zangeres Agnetha Fältskog brengt single Where Do We Go From Here? uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ABBA-zangeres Agnetha Fältskog brengt single Where Do We Go From Here? uit

Agnetha Fältskog heeft haar eerste nieuwe solonummer in tien jaar tijd uitgebracht. Where Do We Go From Here?, de nieuwe single van de ABBA-zangeres, ging donderdagochtend in première bij de BBC.

De Zweedse zangeres kondigde de release van Where Do We Go From Here? eerder deze week al aan via haar Instagrampagina. Het nieuwe nummer is het eerste solowerk dat Fältskog uitbrengt sinds de release van haar album A uit 2013.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Where Do We Go From Here? ging donderdagochtend in première op bij de BBC, waar presentatrice Zoe Ball het nummer voor het eerst mocht draaien. Inmiddels is de single van Fältskog wereldwijd beschikbaar. Beluister Where Do We Go From Here? hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voyage

Twee jaar geleden sloeg Fältskog voor het eerst in 40 jaar weer de handen ineen met haar collega's van ABBA. Die samenwerking leverde het album Voyage op, met singles als I Still Have Faith in You en Don't Shut Me Down.

Het bleef niet alleen bij een plaat: Voyage werd voorzien van een virtuele concertervaring in Londen. De leden van ABBA lieten zich via motion capture-technieken opnemen, waarna ze als digitale 'ABBAtars', die eruit zien als de leden van de band in hun jonge jaren, op het podium staan. Binnen een jaar na de première trokken de Voyage-concerten al een miljoen bezoekers.

ABBA in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat ABBA 25 keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Dancing Queen op plek 44.

Ster advertentie
Ster advertentie