Muzieknieuws

Coldplay brengt Music of the Spheres naar het witte doek

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay brengt Music of the Spheres naar het witte doek

Coldplay gaat een van de concerten van hun Music of the Spheres-tour vertonen in bioscopen over heel de wereld. Ook in Nederlandse bioscoopzalen is het optreden in oktober te zien.

De band rond frontman Chris Martin staat op 28 oktober in het River Plate stadion in Buenos Aires. De registratie van dat optreden zal vertoond worden in bioscoopzalen in zeventig landen, waaronder Nederland. Hier is het optreden op zaterdag 29 oktober op het witte doek te zien. De kaartverkoop is nu begonnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Johan Cruijff ArenA

Met hun Music of the Spheres World Tour is Coldplay op dit moment bezig aan een ongekend succesvolle concertreeks. Het leek er in eerste instantie op dat de tour, die klimaatneutraal is, ons land over zou slaan, waardoor veel Nederlandse Coldplayfans uitweken naar België. Daar stond de Britse band in augustus in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Een paar weken later kwam dan toch de aankondiging dat Coldplay ook naar Nederland komt: de band staat in juli 2023 maar liefst vier avonden in de Johan Cruijff ArenA. Honderdduizenden fans stonden in de digitale wachtrij om kaarten voor die - razendsnel uitverkochte - shows te bemachtigen.

Coldplay in de NPO Radio 2 Top 2000

Met maar liefst 19 nummers is Coldplay in 2021 een van de hofleveranciers van de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Fix You op plek 11 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie