Muzieknieuws

Kovacs brengt samenwerking met Rammstein-zanger Till Lindemann uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kovacs brengt samenwerking met Rammstein-zanger Till Lindemann uit

Op Kovacs' nieuwe album Child of Sin slaat de Nederlandse zangeres de handen ineen met niemand minder dan Rammstein-zanger Till Lindemann. Beluister hun samenwerking hieronder!

Afgelopen week verscheen Child of Sin, het eerste album dat Sharon Kovacs in vijf jaar tijd heeft uitgebracht. Op die plaat verwerkt ze zware ervaringen uit haar jeugd, waarin ze voornamelijk door haar grootouders is opgevoed, op haar elfde uit huis is geplaatst, en ook het slachtoffer werd van seksueel misbruik.

Die verhalen komen samen in Child of Sin, waarvan de titel samenvat hoe Kovacs jarenlang naar haar eigen jeugd keek. Het nummer, de titeltrack van haar derde plaat, zingt ze samen met een van de grootste Europese rocksterren van de afgelopen decennia: Rammstein-zanger Till Lindemann.

'Ik hoorde dat we een duet gaan opnemen'

In gesprek met 3voor12 legt Kovacs uit hoe het lukte om Lindemann te strikken om het duet met haar te zingen. "Ik dacht: ik ken iemand die wel eens met hem gewerkt heeft, in Berlijn. Ik heb één kans", vertelt de zangeres. Eén kans blijkt genoeg: niet veel later wordt ze door de Rammstein-frontman opgebeld met de mededeling: "Ik hoorde dat we een duet gaan opnemen."

Zo komt het dat Lindemann te horen is in het tweede couplet van Child of Sin, waarin hij - voor het eerst in lange tijd - in het Engels zingt. Beluister het nummer hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kovacs en Till Lindemann in de NPO Radio 2 Top 2000

Kovacs was in 2018 voor het laatst terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000 met het nummer Diggin'. Till Lindemann stond in de editie van 2022 zeven keer in de lijst met Rammstein, met Deutschland op plek 95 als hoogste notering.

Ster advertentie
Ster advertentie