Artiest

Kovacs

  1. Artiestenchevron right
  2. Kovacs
Met een donkere, rauwe stem zingt Kovacs in een stijl die doet denken aan Lana del Rey en Goldfrapp, terwijl muzikaal ook vergelijkingen worden getrokken met Portishead en Paloma Faith. Die ongewone combinatie heeft Kovacs zowel een uitverkiezing tot 3FM Serious Talent als Radio 6 Soul & Jazz Talent opgeleverd.

Sharon Kovacs studeert in 2013 af aan Rock City Institute in Eindhoven. Tijdens haar opleiding komt ze in contact met producer Oscar Holleman. Naast de studiosessies met Holleman reist Kovacs af naar onder meer Londen, Berlijn, New York en Cuba om te werken met bekende songschrijvers. Het resultaat is Kovacs' debuut-EP My Love, waarmee ze in vier liedjes een opvallende indruk maakt.

Debuutalbum

Met de de single 'My Love' wordt Kovacs in juni 2014 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Het debuutalbum Kovacs komt in april 2015 uit. Als voorproefje op haar nieuwe studioalbum brengt Kovacs de track 'Diggin' uit. Het nummer wordt in februari 2015 uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Nummer over haar vader

In maart 2015 maakt ze haar album Shades of Black bekend. Het nummer 'Fool Like You' schrijft ze over haar vader die ze niet kende. Datzelfde jaar wint de zangeres de European Border Breakers Award (EBBA), de Europese muziekprijs voor nieuwe, veelbelovende artiesten.