Muzieknieuws

Robbie Williams opent kunstexpositie in Moco Museum Amsterdam

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Robbie Williams opent kunstexpositie in Moco Museum Amsterdam

'Let me entertain you!' Poplegende Robbie Williams opent volgende maand zijn eigen kunstexpositie in Amsterdam. De tentoonstelling Pride and Self-Prejudice bestaat uit moderne kunstwerken die hij door de jaren heen heeft gemaakt.

Van 7 maart tot 8 juli kun je de stukken van de zanger bewonderen in het Moco Museum Amsterdam.

'Kunst en humor belangrijke tools'

De meest mensen zullen de 50-jarige Williams vooral kennen van hits als Angels, Feel en Let Me Entertain You. Maar de Brit maakt sinds de jaren 90 ook kunstwerken. Dat onthult hij onlangs in de Netflix-docu over zijn leven. Williams kampt gedurende zijn turbulente carrière met mentale problemen en vindt in kunst de nodige afleiding.

"Het is duidelijk dat ik op bepaalde momenten in mijn carrière slecht in mijn vel zat. In die tijden waren kunst en humor belangrijke tools voor mij. Ik hoop dat deze expositie de helende kracht van kunst laat zien", vertelt hij.

Zelfreflectie

De expositie in Moco is een primeur: het is voor het eerst dat werk van Williams tentoon wordt gesteld. Bezoekers krijgen een kaart waarop ze vijf positieve dingen over zichzelf kunnen schrijven, iets wat de zanger tijdens een donkere periode in zijn leven niet kon opbrengen. Hij hoopt met zijn kunst bezoekers te 'raken, inspireren en verbinden'.

Ster advertentie
Ster advertentie