Muzieknieuws

De Dijk kondigt extra afscheidsconcert in Ziggo Dome aan

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. De Dijk kondigt extra afscheidsconcert in Ziggo Dome aan

De afscheidstournee van De Dijk van dit najaar is nog iets langer geworden. De band heeft een vijfde optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome aangekondigd.

Huub van der Lubbe kondigde begin juni aan dat De Dijk er na 41 jaar mee gaat stoppen. Gelukkig voor de fans neemt de band niet stilletjes afscheid: er werden al vier optredens in de Ziggo Dome aangekondigd, op 24 september en 1, 2 en 3 oktober, die razendsnel uitverkocht raakten. Daar is nu een vijfde concert bijgekomen, op vrijdag 23 september.

Het agentschap van De Dijk geeft aan dat deze extra show in de Ziggo Dome de laatste toevoeging aan de afscheidstour van de band is, en dat er hierna geen optredens meer bijkomen. De voorverkoop van het concert start aanstaande vrijdag.

Muziekcafé

De Ziggo Dome is bekend terrein voor de mannen van De Dijk. In september 2021 vierde de band het veertigjarig bestaan in de Amsterdamse concertzaal. De Dijk speelde toen in een exclusief optreden van Muziekcafé een intiem optreden in een bijna lege Ziggo Dome voor een klein groepje luisteraars. Bekijk de beelden hier.

De Dijk in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 was De Dijk 14 keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering was voor Dansen op de Vulkaan op plek 273 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie