Muzieknieuws
BNNVARA

Zanger Huub van der Lubbe kondigt afscheid De Dijk aan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zanger Huub van der Lubbe kondigt afscheid De Dijk aan

Na 41 jaar stopt De Dijk. Zanger Huub van der Lubbe kondigt in een interview met De Volkskrant aan dat hij ermee stopt na het laatste tournee van de band.

'Mag het licht uit', kopt De Volkskrant. De woorden staan boven een artikel waarin zanger Huub van der Lubbe aangeeft dat hij - en daarmee ook De Dijk - ermee stoppen. Het is wat hem betreft tijd voor iets nieuws. Nu het nog kan. De Dijk heeft komend jaar nog een uitgebreide tour gepland en na die tour zullen ze hun indrukwekkende carrière van 41 jaar vol talloze hits als Ik Kan Het Niet Alleen, Als Ze Er Niet Is en Mag Het Licht Uit afsluiten met drie traditionele Paradiso-optredens eind december.

'Eén van de meeste memorabele concerten'

In die 41 jaar heeft de band, die vernoemd is naar de Amsterdamse Zeedijk, geschiedenis geschreven met hun muziek én hun concerten. "Ik ben toen bij dat herdenkingsconcert voor Solomon Burke geweest in Paradiso", vertelt Jan-Willem. "Dat is één van de meest memorabele concerten waar ik ooit was. Ze zouden optreden met Solomon Burke, die overleed op Schiphol, in het vliegtuig. Maar ze hadden wel alles opgetuigd. Dus het werd een soort De Dijk concert slash gospelconcert en herdenkingsdienst voor Solomon Burke. Een enorm spetterend feest in Paradiso, was echt onvergetelijk de energie die daar hing. Het was een hele bizarre sfeer. Ze maakten er toch een feest van om het leven van die man te eren en tegelijkertijd voelde je ook de teleurstelling bij Huub van der Lubbe. Want die had zich er zo op verheugd om eindelijk met Solomon Burke op het podium te staan."

Huub van der Lubbe kondigt afscheid De Dijk aan

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie