Muzieknieuws

Nieuwe Rammstein single Zick Zack is kritiek op plastische chirurgie

foto: Still YouTube/Rammstein
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe Rammstein single Zick Zack is kritiek op plastische chirurgie

Zick Zack is de tweede single van Rammsteins nieuwe album Zeit dat eind deze maand uitkomt. Het gaat er stevig aan toe op Zick Zack en ook voor deze nieuwe release dook de band de studio in voor een bijzondere videoclip.

Een week terug kwam er een dubieus nieuwtje binnen over Rammstein: ze zouden hebben geïnvesteerd in een kliniek voor plastische chirurgie. Dat blijkt alles te maken hebben met nieuwe track Zick Zack, waarop Till Lindemann de draak steekt met deze schoonheidsingrepen. Natuurlijk gaat ook deze release gepaard met een videoclip, zoals we die van Rammstein kennen. De bandleden hebben voor de video geheel in thema 'een bezoekje' gebracht aan de kliniek en hier en daar een spuitje botox of fillers laten zetten. Of de nieuwe look een blijvertje is, valt te betwisten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tijdschrift Zick Zack

Speciaal voor de release van de single komt de band met een 32-pagina's tellend magazine inclusief verhalen, foto's, posters en stickers. Het is een droom voor iedere Rammstein-fan die Lindemann graag boven zijn bed heeft hangen. Het tijdschrift wordt uitgebracht op 13 april, maar fans in Berlijn hebben geluk. Daar komt dit weekend een pop-up kiosk waar het blad al te verkrijgen is.

Er komt niet alleen een magazine uit van de plaat maar de single komt ook uit op een 7-inch vinyl.

Goffertpark

Toen de tournee van Rammstein, waarmee de band onder andere in het Goffertpark in Nijmegen zou staan, vanwege de pandemie niet doorging, besloten de leden de studio in te duiken. Uit die sessies is het nieuwe album ontstaan, vertelde toetsenist Flake vorig jaar in een interview met het Duitse label Motor Music.

Rammstein zou in juni 2020 al een optreden in het Goffertpark geven, dat in eerste instantie werd uitgesteld naar 3 augustus 2021. Toen ook dat optreden niet door kon gaan, is 4 juli 2022 als nieuwe datum gekozen. Daarbij kondigde de band ook meteen een extra concert op 5 juli aan. Beide optredens zijn uitverkocht.

Rammstein in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 was Rammstein zes keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000, waaronder drie keer in de hoogste 200 nummers. Du Hast op plek 140 was de hoogste notering.

Ster advertentie
Ster advertentie