Muzieknieuws

Rammstein brengt single Zeit uit en kondigt nieuw album aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rammstein brengt single Zeit uit en kondigt nieuw album aan

Zeit, de nieuwe single van Rammstein, is nu te beluisteren. De track is de titeltrack van het nieuwe album van de Duitse band, dat in april verschijnt.

Met de stevige powerballad Zeit kondigen de Duitsers de release van hun achtste album aan. Op de gelijknamige plaat hoeven we niet lang te wachten, die verschijnt op 29 april. Zeit is de opvolger van het in 2019 verschenen naamloze album van Rammstein, waarop de succesvolle single Deutschland stond. Daarmee is de industrial metalband snel met nieuw werk - op het naamloze album moesten fans maar liefst tien jaar wachten.

De single is, zoals we inmiddels van Rammstein gewend zijn, voorzien van een imposante videoclip. Bekijk hem hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goffertpark

Toen de tournee van Rammstein, waarmee de band onder andere in het Goffertpark in Nijmegen zou staan, vanwege de pandemie niet doorging, besloten de leden de studio in te duiken. Uit die sessies is het nieuwe album ontstaan, vertelde toetsenist Flake vorig jaar in een interview met het Duitse label Motor Music.

Rammstein zou in juni 2020 al een optreden in het Goffertpark geven, dat in eerste instantie werd uitgesteld naar 3 augustus 2021. Toen ook dat optreden niet door kon gaan, is 4 juli 2022 als nieuwe datum gekozen. Daarbij kondigde de band ook meteen een extra concert op 5 juli aan. Beide optredens zijn uitverkocht.

Rammstein in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 was Rammstein zes keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000, waaronder drie keer in de hoogste 200 nummers. Du Hast op plek 140 was de hoogste notering.

Ster advertentie
Ster advertentie