Muzieknieuws

Ed Sheeran brengt nieuw album = uit: 'Het is mijn beste album tot nu toe'

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran brengt nieuw album = uit: 'Het is mijn beste album tot nu toe'

Ed Sheeran heeft vrijdag zijn nieuwe album = gelanceerd. De plaat bestaat uit veertien tracks, waaronder Bad Habits en Shivers.

"Ik ben heel erg blij met mijn nieuwe album", laat Ed Sheeran weten via Instagram. "In mijn ogen is het mijn beste album tot nu toe, ik ben er trots op."

Eerder deze interviewden dj's Jan-Willem en Jeroen Ed Sheeran. Daarbij vroegen ze hem uiteraard ook naar zijn nieuwe plaat. "Het album gaat over 30 worden en het hebben van een quarterlife bestaanscrisis", lichtte Sheeran toe. "Ik denk dat dit het eerste album is dat ik als volwassene gemaakt heb. Op al mijn andere albums was ik mijn leven als twintigjarige aan het leven." Bekijk hier het hele interview met Ed Sheeran.

Solonummers

Sheeran bracht in 2019 voor het laatst een plaat uit, No. 6 Collaborations Project. Deze stond vol met muzikale samenwerkingen. = bestaat alleen maar uit solonummers. Beluister het album hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kerstsingle

In het gesprek met Jan-Willem en Jeroen praatte Ed Sheeran, per ongeluk zijn mond voorbij. De Britse singer-songwriter gaf namelijk prijs dat hij deze winter in samenwerking met Elton John een kerstsingle gaat uitbrengen. Iets waar Elton niet zo blij mee was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tour

Ed Sheeran kondigde eerder al aan dat hij in 2022 op Europese tournee gaat. Deze zal in het teken staan van de nieuwe muziek van het nieuwe album. Op 14 en 15 juli treedt de 30-jarige artiest op in de Johan Cruijff ArenA.

Ed Sheeran in de NPO Radio 2 Top 2000

Ed Sheeran staat in 2020 dertien keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Perfect is met plek 169 zijn hoogst genoteerde nummer. Kijk hier voor meer statistieken over de lijst der lijsten.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie