Programma

Ed Sheeran praat zijn mond voorbij in Jan-Willem Start Op: er komt een kerstsingle met Elton John!

  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran praat zijn mond voorbij in Jan-Willem Start Op: er komt een kerstsingle met Elton John!

Deze kerst brengt Ed Sheeran samen met Sir Elton John zijn allereerste kerstnummer ooit uit. Dat verklapt hij per ongeluk in een interview met NPO Radio 2 dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte.

Afgelopen kerst kreeg Ed Sheeran een telefoontje van een lyrische Elton John. “Ik ben 74 en ik heb nog steeds hits, dit is geweldig! Ik wil nog een kerstnummer doen, wil jij er eentje met me maken?”, vroeg hij Ed Sheeran. Heel warm wordt de poplegende niet meteen van het voorstel, hij heeft nooit een kerstnummer willen maken.

'Dit wordt een fantastische manier om kerst te vieren'

Tot het overlijden van goede vriend van Ed ervoor zorgt dat hij alles vanuit een ander perspectief bekijkt. “Het raakte me hoe dingen van de ene op de andere dag kunnen veranderen”, legt hij aan Jan-Willem en Jeroen uit. “Waarom doe ik toch geen kerstnummer met Elton John?! Ik ben er morgen misschien niet meer. Dit wordt een fantastische manier om de kerst te vieren.”

Bij Elton John thuis duiken ze de studio in. Dat leverde drie nummers op, waarvan ze er in december één uitbrengen. Bij de productie van het nummer haakte ook songwriter-producer Steve Mac aan, met wie Ed Sheeran Shape Of You en Shivers maakte.

Luister het fragment hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie