Muzieknieuws

Guns N’ Roses kondigt optreden in Landgraaf aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Guns N’ Roses kondigt optreden in Landgraaf aan

Guns N’ Roses geeft deze zomer een optreden in Megaland in Landgraaf. De Amerikaanse band kondigde dinsdagmiddag een wereldtournee aan.

De band achter hits als Welcome to the Jungle en November Rain geeft op dinsdag 11 juli een optreden in Megaland in Landgraaf, het terrein waar Pinkpop jaarlijks plaatsvindt. De voorverkoop voor het concert begint op vrijdag 24 februari om 10.00 uur.

De show vindt ruim een jaar na het laatste Guns N’ Roses-optreden in Nederland plaats: in juni 2022 stond de band in het Stadspark in Groningen. Na dat concert in het noorden pakt de band rond frontman Axl Rose deze zomer het zuidelijkste puntje van Nederland aan.

Reünie

Na de release van debuutplaat Appetite for Destruction uit 1987 werd Guns N’ Roses een van de grootste bands ter wereld. Na dat eerste album, met hits als Sweet Child O’ Mine en Paradise City, volgde vier jaar later het tweeluik Use Your Illusion.

Op die dubbelaar ging Guns N’ Roses meer kanten op dan op het eerste album, dat vooral uit hardrock bestond. Op Use Your Illusion maakte de groep uitstapjes richting orkestrale powerballads (November Rain, Estranged), country (You Ain’t the First) en zelfs de hiphop (My World).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Die veelvoud aan richtingen, aangevuld met het explosieve temperament van frontman Axl Rose, zorgde ervoor dat de beroemde line-up van de groei in de loop van de jaren negentig uit elkaar viel. Jarenlang was Rose het enige overgebleven lid uit de Appetite-jaren, en werkte hij met een wisselend leger aan bandleden aan het album Chinese Democracy.

Die plaat, die in 2008 eindelijk het licht zag, was niet het succes waar Rose op hoopte. In 2016 begroef de zanger eindelijk de strijdbijl met oud-leden Slash en Duff McKagan, die zich weer bij de band voegden. De tour die ze in de volgende drie jaar ondernamen kende 175 optredens (waarvan twee in het Goffertpark in Nijmegen) en bracht bijna 600 miljoen dollar op.

Guns N' Roses in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Guns N' Roses met elf nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor November Rain op plek 12.

Ster advertentie
Ster advertentie