Muzieknieuws

Metallica brengt nieuwe single Screaming Suicide uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Metallica brengt nieuwe single Screaming Suicide uit

Metallica heeft de tweede single van het aankomende album 72 Seasons uitgebracht. Bekijk de clip voor Screaming Suicide hieronder.

De metalpioniers uit San Francisco brengen op 14 april hun elfde studioalbum 72 Seasons uit. Na het eerste voorproefje in de vorm van Lux Æterna is er nu de tweede single: Screaming Suicide. Op het nummer horen we de karakteristieke thrashmetal van Metallica, zoals die ook op de twee laatste albums van de band (Death Magnetic uit 2008 en Hardwired... to Self-Destruct uit 2016) klonk.

"Onze intentie is om te communiceren over de duisternis die we binnenin ons voelen. Het belachelijk dat we moeten denken dat we zulk soort gedachten moeten ontkennen", laat Metallica in een statement over Screaming Suicide weten. "Op bepaalde momenten zullen de meeste mensen over hun dood gedacht hebben. Om daar open over te zijn is om het onuitgesprokene uit te spreken. Als iets een menselijke ervaring is, dan moeten we daarover kunnen praten. Je bent niet alleen."

Denk jij aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Bel 0800-0113 of chat via 113.nl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee avonden in de ArenA

Na de release van 72 Seasons gaat Metallica op een wereldtournee, waarbij de band steeds twee optredens geeft in de steden die ze aandoen. Zo ook in Amsterdam: op 27 en 29 april staat de Amerikaanse band in de Johan Cruijff ArenA.

Metallica in de NPO Radio 2 Top 2000

Metallica staat in 2022 elf keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Nothing Else Matters op plek 9.

Ster advertentie
Ster advertentie