Muzieknieuws

Beluister het nieuwe album van Coldplay

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister het nieuwe album van Coldplay

Music of the Spheres, het negende album van Coldplay, is vandaag verschenen. Beluister de nieuwe plaat van de band rond Chris Martin hier!

Coldplay gaf de afgelopen maanden al de nodige voorproefjes van Music of the Spheres. Zo werd Higher Power eerder dit jaar al uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Daarna volgde ook nog het ambitieuze Coloratura, dat een speelduur van ruim tien minuten heeft. Met My Universe liet Coldplay weer een ongekend poppy kant horen: de track is een samenwerking met K-popgroep BTS.

Die track is overigens niet de enige samenwerking op Music of the Spheres. De band verwelkomt Selena Gomez op Let Somebody Go en werkt samen met We Are King en Jacob Collier op Human Heart. Beluister Music of the Spheres hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klimaatneutrale wereldtour

Naast het uitbrengen van Music of the Spheres heeft Coldplay deze week ook een wereldtour aangekondigd, die klimaatneutraal moet worden. De Britse band doet Nederland niet aan tijdens de reeks optredens, maar staat op 5 en 6 augustus wel in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Coldplay in de NPO Radio 2 Top 2000

Met 22 nummers was Coldplay goed vertegenwoordigd in de NPO Radio 2 Top 2000 van 2020. De hoogste notering was voor Fix You, dat op de achtste plek stond.

Ster advertentie
Ster advertentie