Muzieknieuws

Danny Vera brengt nieuwe single Like It Always Was uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Danny Vera brengt nieuwe single Like It Always Was uit

Danny Vera heeft de eerste single van zijn aankomende album DNA uitgebracht. Beluister Like It Always was hier!

De songwriter uit Middelburg brengt op 13 oktober zijn nieuwe album DNA uit. Van die plaat, de opvolger van The New Now uit 2020, is er nu alvast een eerste voorproefje in de vorm van Like It Always Was, een weemoedige ballad waarop Danny zichzelf begeleidt op akoestische gitaar.

Imperfecties

DNA kwam op een snellere manier tot stand dan het vorige album, legt de zanger uit. "Waar ik normaal twee á drie jaar doe over twintig liedjes, heb ik ze nu in twee maanden tijd geschreven", vertelt Danny. "Alles kwam er eigenlijk gewoon spontaan uit."

"Ik merkte al snel dat er een andere sfeer ontstond in de liedjes", vervolgt hij. "Het was wat authentieker, meer rock & roll en blues, en zo moesten de liedjes dus ook klinken, zo authentiek mogelijk." Om die authenticiteit op DNA naar voren te laten komen, nam Danny de nummers in één keer op. "Zo deden ze dat vroeger ook en daarom klonk dat juist zo goed, vol spelplezier. De oneffenheden horen erbij, de imperfecties maken het perfect."

Beluister Like It Always Was hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Danny Vera in de NPO Radio 2 Top 2000

Danny Vera staat vijf keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Zijn hoogste notering is voor Roller Coaster op plek 2 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie