Muzieknieuws

Ozzy Osbourne stelt comeback op het podium uit wegens gezondheidsproblemen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ozzy Osbourne stelt comeback op het podium uit wegens gezondheidsproblemen

Ozzy Osbourne keert voorlopig nog niet terug op het podium. De Black Sabbath-frontman zou later dit jaar zijn eerste optreden in vijf jaar tijd geven, maar moet die comeback wegens gezondheidsklachten toch uitstellen.

Osbourne zou in oktober een optreden geven op het Amerikaanse Power Trip Festival, waar hij op de line-up stond naast artiesten als AC/DC, Guns N' Roses, Metallica en Iron Maiden. De Britse zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, laat via zijn social mediakanalen weten dat hij niet in staat is om in Californië op het podium te staan.

"Hoe pijnlijk het ook is, ik heb besloten om niet op te treden op Power Trip in oktober", begint het statement van Osbourne. "Mijn originele plan was om in de zomer van 2024 terug te keren naar het podium, maar toen het aanbod van deze show er kwam, besloot ik optimistisch te zijn en ervoor te gaan. Helaas geeft mijn lichaam aan er nog niet klaar voor te zijn, en ik ben veel te trots om mijn eerste show in bijna vijf jaar tijd op halve kracht te doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stoppen met toeren

De aankondiging dat Osbourne op Power Trip zou spelen kwam in maart sowieso als een verrassing. De zanger gaf in februari namelijk aan dat toeren er voor hem niet meer in zat, en annuleerde alle optredens die hij gepland had.

Bij die aankondiging liet Osbourne nog wel doorschemeren niet definitief vaarwel te zeggen van het podium. "Mijn team probeert op dit moment ideeën te bedenken over hoe ik kan optreden zonder van stad naar stad en van land naar land zou moeten reizen", schreef hij destijds. "Ik had nooit verwacht dat mijn tourdagen op deze manier ten einde zouden komen." De laatste keer dat Osbourne in Nederland optrad was zijn concert met Black Sabbath in de Ziggo Dome in 2013.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ozzy Osbourne in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Ozzy Osbourne twee keer te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000, één keer als soloartiest met No More Tears (830) en één keer als onderdeel van Black Sabbath met Paranoid (830).

Ster advertentie
Ster advertentie