Muzieknieuws

Madonna kondigt concert in Ziggo Dome aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Madonna kondigt concert in Ziggo Dome aan

The Queen of Pop komt naar de Ziggo Dome. Madonna geeft in Amsterdam haar eerste concert op Nederlandse bodem in acht jaar tijd.

Madonna kondigde dinsdagmiddag The Celebration Tour aan, waarin de zangeres terugblikt op haar 40-jarige carrière. Als onderdeel van die concertreeks staat ze op vrijdag 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam. De voorverkoop voor het optreden begint aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Het optreden in Amsterdam vormt de eerste keer dat Madonna in Nederland speelt sinds december 2015. Toen gaf ze als onderdeel van deRebel Heart Tour twee concerten in de Ziggo Dome.

"Ik ben dolenthousiast om zoveel mogelijk nummers te zingen en de fans de show te geven waar ze op hebben gewacht", laat Madonna weten over The Celebration Tour. Overigens doet ze de aankondiging niet in haar eentje: de tour wordt geïntroduceerd in een video waarin ze een potje truth or dare speelt met sterren als Jack Black, Judd Apatow, Eric Andre en Amy Schumer. Laatstgenoemde heeft een uitdaging voor Madonna: ga op tournee en zing vier decennia aan megahits.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Madonna in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Madonna vijf keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Like A Prayer op 932.

Ster advertentie
Ster advertentie