Muzieknieuws

blink-182 kondigt optreden in Ziggo Dome in klassieke line-up aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. blink-182 kondigt optreden in Ziggo Dome in klassieke line-up aan

Poppunktrio blink-182 geeft in oktober 2023 een optreden in Ziggo Dome. De Amerikaanse formatie keert terug in de bekendste line-up, waarin gitarist Tom DeLonge na zeven jaar weer deel uitmaakt van de band.

blink-182 geeft op zondag 8 oktober 2023 een optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Tickets voor het optreden gaan op maandag 17 oktober om 10.00 uur in de voorverkoop.

Reünie

De aankondiging van de wereldtournee van de Amerikaanse poppunkers komt samen met het nieuws dat gitarist en zanger Tom DeLonge zich weer bij de band voegt. Hij verliet blink-182 in 2015, waarna hij werd vervangen door Matt Skiba van Alkaline Trio. Met DeLonge in de gelederen keert blink-182 terug naar de meest bekende samenstelling van de band, met bassist Mark Hoppus en drummer Travis Barker. Met die leden scoorde het Amerikaanse trio hits als All the Small Things, What's My Age Again? en The Rock Show.

blink-182 is niet alleen op de podia actief; de band dook ook al in de studio om nieuw materiaal op te nemen. Het resultaat van de eerste opnamesessie in tien jaar tijd, de nieuwe single Edging, is vanaf vrijdag 14 oktober te beluisteren. Die song is onderdeel van een aankomend nieuw album van blink-182.

De Amerikaanse band staat erom bekend zich niet helemaal serieus te nemen, wat blijkt uit albumtitels als Enema of the State en Take Off Your Pants and Jacket. De aankondigingsvideo van de nieuwe tour valt in hetzelfde straatje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

blink-182 in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 is blink-182 één keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. All the Small Things stond op plek 1327.

Ster advertentie
Ster advertentie