Programma

Travis Barker van blink-182 geëerd in Het Gouden Trommelvlies

  1. Nieuwschevron right
  2. Travis Barker van blink-182 geëerd in Het Gouden Trommelvlies

In Het Gouden Trommelvlies wordt iedere week een drummer in het zonnetje gezet. Deze week is het vliegensvlugge vellenmepper Travis Barker van punkrockband blink-182.

Drummer Travis krijgt al op zijn vierde zijn eerste drumstel. Animal van The Muppets is zijn favoriete drummer. Hij heeft een gelukkige jeugd, maar net voordat Travis naar de middelbare school gaat, overlijdt zijn moeder. Zij drukt hem op het hart vooral muziek te blijven maken. En dat doet hij.

Blink-182

In 1997 speelt hij met zijn eerste bandje als voorprogramma voor de dan opkomende punkrockband blink-182. Als hun drummer net voor het optreden de handdoek in de ring gooit, vragen ze Travis of hij snel in kan vallen. Hij leert alle liedjes in drie kwartier uit zijn hoofd en speelt een foutloze show. Travis treedt toe tot blink-182 en het eerste album dat ze samen maken is gelijk de grote doorbraak. Ze katapulteren vervolgens de hoogste regionen van de hitlijsten in en Travis wordt 'punkrock’s first superstar drummer' volgens muziekblad Rolling Stone. Zijn drumsolo is steevast een van de hoogtepunten van de blink-182 shows, want Travis wordt vaak met drumpodium en al de lucht in gehesen en maakt dan al drummend koprollen over het publiek heen.

Een compleet ander leven

Na al het succes van de band wordt Travis ook een Hollywood beroemdheid. Hij heeft een eigen real life soap op MTV, hangt met de grootste sterren op aarde en is tegenwoordig ook wel bekend als het vriendje van Kourtney Kardashian. In 2008 overleeft hij zelfs een vliegtuigcrash en gooit daarna zijn leven compleet om. Geen rock ‘n roll lifestyle meer met drugs, feesten en private jets. Hij wordt vegan, neemt de boot als hij in Europa moet spelen en zweert de verdovende middelen af.

Luister hieronder naar drummer Travis Barker:

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie