Festival

Shirma Rouse trad op met Gregory Porter: 'Ik heb de show gisteren geleerd'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Shirma Rouse trad op met Gregory Porter: 'Ik heb de show gisteren geleerd'

Shirma Rouse mocht op vrijdagavond op het podium met Gregory Porter de eerste dag van North Sea Jazz afsluiten. De zangeres kreeg op de dag zelf de vraag of ze de achtergrondzang wilde verzorgen: "Ik dacht: voor Gregory Porter? Natúúrlijk."

Herbie Hancock mag dit jaar dan de Artist in Residence zijn op North Sea Jazz, maar Shirma Rouse is ook goed vertegenwoordigd op het Rotterdamse festival. De zangeres verzorgde vrijdagavond de achtergrondzang bij Gregory Porter, en staat op zondag nog twee keer op het podium.

Gregory Porter

In de studio van NPO Radio 2 vertelt Rouse bij One'sy over het optreden met Gregory Porter. "Het ging heel spontaan. Ik heb gisteren de show geleerd", legt ze uit. "Ik kreeg een belletje van een van z'n backing vocalists, die ken ik nog uit Londen. Ze zei: 'Shirma, we hebben een backing vocalist nodig. Kan je ons helpen?' Ik dacht: voor Gregory Porter? Natúúrlijk."

Het was niet de eerste keer dat Rouse het podium deelde met Porter, die vrijdag de eerste festivaldag afsloot in Ahoy. In 2012 werkten ze voor het eerst samen. "Ik viel toen in voor Sabrina Starke, en zo is het gaan rollen. Vanaf toen hebben we elkaar elk jaar gezien."

Porter was vrijdag zelf overigens verrast om Rouse tegen te komen. Hij zei: "Ze zeiden tegen me dat ze een backing vocalist geregeld hadden, maar niet dat het Miss Shirma Rouse was."

Twee shows op zondag

Naast het optreden met Porter is Rouse ook nog twee keer te bewonderen op de North Sea Jazz-zondag. Samen met Berget Lewis en het ZO! Gospel Choir valt ze in voor Black Pumas, die hun show op het festival moesten afzeggen.

Daarnaast staat Rouse op het podium met Ledisi & Lisa Fischer die, met ondersteuning van het Metropole Orkest, een ode brengen aan Nina Simone.

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz

Van 8 t/m 10 juli hoorde je NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz. Check hier onze overzichtpagina met interviews, sessies en meer!

Meer soul en jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz

Ster advertentie
Ster advertentie